maandag, mei 10, 2004

Blogger reloaded: the Web itself just got better

Groot nieuws van de grote B! Eindelijk heeft blogger zijn eigen commenthosting. Sinds gisteren om precies te zijn. En natuurlijk stap ik meteen over, Haloscan deed weer vaak genoeg moeilijk de laatste weken. Dat betekend wel dat de recent aan deze site toegevoegde trackback functie verleden tijd is. Niet dat dat heel erg is, trackback lijkt niet erg te leven binnen de Nederlandstalige blogosphere.

Comments zijn dan wel de grootste wijziging binnen het vernieuwde blogger, het is niet het enige. Ook nieuw is de mogelijkheid om via e-mail te posten. En er zijn maar liefst 26 nieuwe standaard behangetjes om uit te kiezen (neem daar maar eens een voorbeeld aan webstreepjelogpuntenel!), volledig CSS opgebouwd, en door top designers ontworpen. Zoals degene waar u nu naar kijkt: Rounders 4, ontworpen door Douglas Bowman. Een handige toevoeging is het lijstje recent hier, waarin de laatste 10 stukjes keurig op rij staan.

Andere nieuwtjes: toevoeging van een loggersprofiel, individuele post archivering en "conditional tags", waarmee je allerlei toeters en bellen aan je site kunt hangen zonder al teveel moeite.

Is alles dan koek en ei? Nee, het publiceren loopt (in iedergeval momenteel) nog niet erg lekker en leidt regelmatig tot foutmeldingen en een niet geheel gepubliceerd weblog. Maar ja, een gegeven paard moet je ook niet in zijn kont kijken. Ik ga nog even verder spelen.

1 opmerking:

Archibald zei

Even testen of de commentfunctie werkt.
Wat ook jammer is, is dat bij de oude posts je de comments handmatig aan moet zetten. En een IP ban heb ik ook nog niet gevonden. (leest u mee heren 3pinter?)