dinsdag, februari 03, 2004

Goedkoop is duurkoop

VVD Fractievoorzitter Jozias van Aartsen gisterenavond in NOVA: "En de nieuwe wet, de wet van de heer Cohen, nu zoals u weet burgemeester van Amsterdam, stelt gewoon dat uitgeprocedeerde asielzoekers verantwoordelijk zijn voor hun vertrek. Minister Verdonk gaat aan de slag met de erfenis van partij van de arbeid voorgangers Schmitz, Cohen en Kalsbeek. Dat mag, vind ik, de partij van de arbeid zich ook wel eens een keer realiseren als er weer van die kant hoog van de toren wordt geblazen, vooral de woordvoerder van de partij van de arbeid fractie Klaas de Vries heeft daar nogal een handje van. Ik vind dat een beetje goedkoop gedoe."

Van Aartsen vergeet te vermelden dat hij in de beide paarse kabinetten minister was en dus in de ministerraad zijn goedkeuring heeft gegeven aan deze wet. Het is dus niet zo zeer een PvdA erfenis, maar meer een paarse erfenis. Hoezo goedkoop gedoe?

Bovendien zei Kalsbeek in 2002: "Mijn opvolger steekt zijn hoofd in een strop en Zalm weet dat als geen ander, hij kent de financiële paragraaf en de consequenties daarvan. Hij zal afwachten wie op de portefeuille instapt en vervolgens om de haverklap aan die bewindspersoon uitleg vragen in de Tweede kamer waarom dat asielbeleid nog niet is aangescherpt, want dat zal niet lukken." bron (registratie)
De VVD wist van te voren waar zij aan begon.

Geen opmerkingen: