vrijdag, januari 30, 2004

Kritiek

In België heeft de minister van defensie, André Flahaut, in een interview met HUMO enkele uitspraken gedaan die bij het witte huis in het verkeerde keelgat geschoten zijn.

De uitspraak "Als ik een Amerikaan was, stemde ik voor een Democraat" vindt Washington "onaanvaardbare inmenging".

Volgens Flahaut "gooien de Amerikanen zoveel geld naar hun leger dat het gewoon niet meer efficiënt kan optreden. Als ze vijftien man van punt A naar punt B moeten krijgen, zullen ze drie vliegtuigen inzetten om zeker te zijn dat het lukt. Wij zullen één vliegtuig sturen, of beter nog: eerst nagaan of we niet kunnen meevliegen met een bondgenoot", zegt de minister.

Amerikaanse kringen bevestigden gisteren dat Flahaut nu meer dan ooit "persona non grata" is verklaard in Washington. bron


De Belgische premier Verhofstadt heeft Flahaut in een brief laten weten dat hij de uitspraken ongepast vindt tegenover een bondgenoot. Volgens insiders kan het wel eens het einde van zijn loopbaan als minister betekenen.

Update: Volgens Flahaut heeft Donald Rumsfeld (minister van defensie VS) ooit tegen hem gezegd dat hij hem "in de gevangenis zou steken als hij de VS bezocht". bron

Geen opmerkingen: