donderdag, januari 29, 2004

Outsiders

Naast de hier al eerder genoemde deelnemers in de race om de democratische nominatie, zijn er nog twee outsiders met wie misschien nog enigszins rekening gehouden moet worden.

De eerste is de New Yorker Alfred C. "Al" Sharpton. Zijn voornaamste doel, volgens Time magazine, lijkt de rol van Jesse Jackson (genomineerde in 1984 en 1988) over te nemen, "take on the mantle of black leadership in America." Al Sharpton heeft het kleinste budget van allemaal, aan het einde van het derde kwartaal van 2003 had hij een fonds van slechts $ 283.000. Ter vergelijking: Howard Dean wist in 2003 $40 miljoen aan giften bij elkaar te krijgen.

De andere outsider is Dennis J. Kucinich, afkomstig uit Ohio. Kucinich, goed voor $3,3 miljoen aan fondsen, wedt op meerdere paarden. Gezien het feit dat hij niet al teveel kans maakt als de democratische kandidaat, heeft hij ook nauwe banden aangeknoopt met de Natural Law Party. Waarmee hij twee kansen heeft om mee te doen aan de presidentsverkiezingen in november. En mocht het bij de NLP ook niet lukken, dan is hij nog altijd herkiesbaar als democratisch congreslid.

Naast deze groep van zeven zijn er nog 40 andere kandidaten die meer of minder serieus in strijd zijn voor de nominatie. Maar daarover later meer.

Geen opmerkingen: